GODT NYTÅR 2018

31.12.2017

I går blev tyrekalven 39565-1283 Bakgård 1 Nugget solgt til Harry Storgaard, der har en  økologisk Herefordbesætning i Thy. Han er født 10.05.2017. 200 dages vægten er 323 kg.

Nugget er efter Romany 1 Lawbreaker. Mor er Bakgård 1  Iris 36565-1100.

Til foråret skal han sættes til nogle kvier. Køerne skal gå ved en Eik tyr 39565-1177 Kentucky, som vi solgte til samme besætning i 2015. 

 

Kalv på afveje

23.12.2017

Vi plejer at holde ko og nyfødt kalv i kælveboksen 3 - 4 dage. Så holder de sig i reglen i folden, når de har mærket strømmen i tråden. Vores første kalv i år er en udbryderdronning. Den er nu gået igennem hegnet 5 gange. Forhåbentlig er 5. gang sidste gang.

Det er Bakgård 1 Norma 39565-1284. Faderen er Barwise 1 Wellington.

23.12.2017

Efter drabene på fårene ved Aggersund blev et får ved Bjergby i Vendsyssel bidt til døde. Det er nu konstateret, at også dette får har været udsat for ulveangreb.

Her føler vi os ilde til mode. Fårene er godt nok på stald, men køerne, der kælver i de kommende måneder, tager altid deres kalve med på marken. Og hvad så til foråret, når fårene skal på marken med deres lam?

Der er ingen løsninger på vej. Vildforvaltningsrådet arbejder indenfor rammerne af forvaltningsplanen for ulve. Det betyder erstatning og tilskud til såkaldte ulvesikre hegn. 

Den mishandlede etårsvædder fra den ene Aggersund besætning

22.12.2017

De 2 fårebesætningsejere ved Aggersund (ca. 15 km herfra i luftlinje), der blev udsat for grove ulveoverfald (se nedenfor under 07.12.2017), fortæller nu, at DNA testen har vist, at der er tale om ulv. Det kan dog endnu ikke oplyses, om det er  samme ulv.

Der har ikke været observationer af Ulven nordenfjords i de seneste uger. Måske en behjertet jæger har sørget for det fornødne.

Billedet er ubehageligt - men det er dagens og fremtidens virkelighed.

Dansk Hereford Kød

08.12.2017

Herefordforeningen har udsendt en pressemeddelelse om aftalen med Danish Crown og Kødgrossisten. Aftalen betyder, at Herefordproducenter, der er medlemmer af foreningen og  tilslutter sig foreningens aftale og opfylder en række krav kan opnå en merpris på p. t. 4,5o kr./kg.

Det  er særdeles positivt, at projektet  har succes. Tak til udvalget, der står bag.  Det har udført et stort arbejde.

Pressemeddelsen kan ses på Herefordforeningens hjemmeside www.hereford.dk 

07.12.2017

Indlægget nedenfor blev bragt i Nordjyske i dag. Det er bl. a. foranlediget af 2 særdeles grove overfald på får - det ene nord for Limfjorden og det andet syd for fjorden ved Aggersund. Det sidste var hos en af Herefordforeningens medlemmer familien Ettrup ved Løgstør. Det er dog ikke verificeret ved DNA test, at der er tale om ulve, men alt tyder på det. 

Desværre viser erfaringer fra Tyskland, at ulvene ikke  blot går efter får og lam men også efter kalve. Se nedenfor.

Vi har noget at se frem til


Ulf Nielsen spørger i Nordjyske "Hvem tager ansvar for ulvens hærgen? og han giver selv svaret: Ingen tager ansvar. Men ansvaret har retteligt politikerne og især dem, der i l992 tilsluttede sig EU`s habitatdirektiv. De gemmer sig imidlertid bag Naturstyrelssen, Vildtforvaltningsrådet og andre såkaldte eksperter. Går man Miljø- og Fødevareudvalgets dagsordener og spørgsmål igennem, vil man se, man se, at ulveproblematikken ikke interesserer. Sagen er ikke stor nok, vil de damer og herrer politikere nok sige i korridoren. Man overlader arenaen til de selvbestaltede eksperter.

I de seneste uger har vi kunnet læse om flere uhyggelige overfald på fredelige husdyr her i Nordjylland - efter at dømme begået af en eller flere strejfende ulve. Havde det været hunde, var de blevet fanget og aflivet, men ulven er en hellig ko - den må ikke røres. Det er paradoksalt, at de danske politikere, der ellers nok har fokus på dyrevelfærd - burhøns og halekupering f. ex. - blot lader det sejle. Hvor mange af vore husdyr skal sønderrives på en uhyggelig lidelsesfuld måde før der bliver handlet? Med det mener jeg selvfølgelig med en effektiv regulering/nedskydning af de indvandrede skadedyr. Forslagene om ulvesikre hegn, vogterhunde, overvågningskameraer etc. er jo fjerne fra virkelighedens verden.

Det er et paradoks, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for nogle dage siden højtideligt lod meddele: "Jeg kommer ikke til at indføre jagttid på dyr i deres yngleperiode". Samme minister løfter ikke en finger for at beskytte samme vildt mod ulvens inhumane og tilfældige terror.

Ph.d. og ulveforsker Kent Olsen fra Aarhus Universitet sagde forleden, at han ikke kan sige, hvor mange ulve, der kommer til Danmark, men han forventer, at det kommer til at gå hurtigere nu, fordi ungerne er begyndt at yngle.

Vi der bor på landet og har husdyr, har noget at se frem til.

Erik Siersbæk

Fåre- og kvægavler

 

Mere nedenfor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07.12.2017

Fra Tyskland (Sachsen Anhalt) oplyses det nu officielt, at det er konstateret, at visse Ulve har specialiseret sig i at overfalde kalve.

Kilde: topagrar online - www.topagrar.com

17.11.2017

Faldt over dette avisfoto fra dyrskuet i Thisted 1930. Det var før Herefordernes indvandring i Danmark. Men alligevel - en flot vinder. Mon ikke vi har ejeren til højre?

11.11.2017

De 3 ældste tyrekalve blev for første gang bundet op udendørs efter at have fået ring i næsen. De er heldigvis meget rolige. Desværre noget snavsede bagpå. Det betyder 0 kraftfoder i 2 dage. 2 af kalvene ligger på menuen "Salg af svlsdyr"

07.11.2017

Jens Olsen, Jerslev ved Kalundborg sendte os dette billede af tyren Bakgård 1 Kinross, der afgræsser en god sjællandsk mark. Kinross kom til Jens Olsen i februar 2016. Han har indtil videre fået 18 kalve. Jens skriver, "at han godt kan se vild og farlig ud, men er god som dagen er lang".